Hvad eller Hvem styrer vores helbred

Jeg vil tage udgangspunkt i et par historier om personlighedsspaltning, hvoraf det fremgår, hvor fantastisk en krop vi har. I en personlighed har personen sukkersyge og har brug for insulin, mens de andre personligheder har fuldstændig normale blodsukkerværdier.

En dreng får i den ene personlighed udslæt ved at drikke appelsinjuice, men udslættet holder øjeblikkelig op med at klø, hvis en anden personlighed kommer til stede.

Der er eksempler på forskellige brillestyrker i forskellige personligheder, epilepsi, for højt blodtryk, allergier mv., som alt sammen ændrer sig øjeblikkeligt når en anden personlighed kommer til stede. Sakset fra ”Livets Videnskab” af Deepak Chopra.

Så jeg vil komme tilbage til det indledende spørgsmål: Hvad eller hvem styrer vores helbred?
Når kroppen med SÅ kort varsel kan ændre kemien i kroppen, må vi med vores tanker og følelser være i stand til at styre vores celler.

Lad os tage et eksempel:
En person får konstateret for højt blodtryk, hvem eller hvad styrer her? Blodtrykket kan stige af flere forskellige årsager, men her kunne det være pga. stress. Når vi er stressede, trækker vi ofte vejret mere overfladisk, musklerne er spændt, tankerne myldrer i hovedet – vi er ”sammentrukne” i vores energi. Blot ved at trække vejret dybt og rolig, afspænde kroppen, vælge at tænke positive, glædesfylde tanker vil blodtrykket øjeblikkelig falde.

En model for dette kan være, at stress, problemer og tankemylder kan føre til overfladisk vejrtrækning og muskelspændinger. Herved nedsættes kroppes immunforsvar og vi er modtagelige for symptomer og sygdom. Så hvis du vælger at leve et liv fyldt med stress og ikke sørger for at komme ned i gear, er det din adfærd, der bestemmer, om du bliver syg eller ej – ikke dine gener.

Den nyeste forskning indenfor Epigenetik siger, at det er adfærden/mønstrene du har arvet fra dine forældre, så afhængig af hvordan du lever dit liv og hvad du tror på vil du/vil du ikke udvikle ”arvelige” sygdomme.

Hvordan hænger det sammen med kinesiologi?
Kinesiologi er et redskab til, at få kontakt med krop og sjæl – muskeltesten giver øjeblikkelig svar på det, du er klar til at se på – det som måske er ubevidst for dig selv. Det hjælper dig med at forstå hvorfor symptomet er opstået og hvad der skal til for at du igen kan komme i balance.

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: