Kroppens visdom

Hvorfor bliver vi syge?

 

Lang tid før en sygdom bryder ud, er kroppen kommet med signaler til os. Vi har haft nogle kropssymptomer, det kan være muskelspændinger, hovedpine eller maveproblemer, små ting vi ikke tillægger betydning – ofte tager vi blot en pille for at få smerten til at forsvinde.

 

Vores krop har sin egen intelligens som konstant og hele tiden kommunikerer med os. Nogle gange hører vi dens hvisken og andre gange overhører vi dens signaler, fordi det ikke passer ind i vores liv lige nu.

 

Vi mennesker vil selvfølgelig gerne have smerten til at gå væk – at blive hurtig rask så vi kan komme videre med det liv vi lever. Men kroppen har sin egen dagsorden, måske der er noget i livet der skal justeres og som vi ikke er opmærksomme på.

 

Hvad er det så kroppen prøver at fortælle os? Ofte fortæller den at der er noget vi skal tage os af, vi lever måske for stresset og skal sætte tempoet ned, drage mere omsorg for os selv, spise sundere, måske vi skal være bedre til at sige nej til vores egne og andres krav og forventninger. Måske er det tid til at gøre status over livet - har vi det arbejde der giver os glæde, lever sammen med det menneske vi elsker, gør noget hver dag som får os til at føle glæde over at være i live ?

 

Vil vi forandring i vores liv eller stritter vi imod og vil blive i det kendte? Det kræver mod, at arbejde med de forhindringer vi ubevidst lægger for os selv, vi skal tage en beslutning om at ville ændre vaner og roller

 

Mange af os har lært at være mentale, vi følger vores sind i stedet at lytte til kroppens signaler. At kunne mærke og lytte til kroppen er en træningssag som kræver at vi er alene og stille. Brug lidt tid daglig på ”væren”, det kan være at meditere, gå i naturen, lytte til fuglene, se på himlen og træerne eller lytte til bølgernes brus. Hvis man ikke er vant til at meditere kan en start være at sidde og mærke vejrtrækningen, mærke hvordan maven bliver større ved indånding og tømmes ved udånding. Efter at have siddet et stykke tid og fokuseret på vejrtrækningen, så gå kroppen igennem stykke for stykke, mærk om der er nogle spændinger eller andet i kroppen som trænger til opmærksomhed.

 

Nogle gange er vi ikke altid parate til at blive konfronteret med det som vores krop vil fortælle os, og her er det vigtigt at være tro mod det vi mærker, give os selv omsorg og kærlighed og acceptere at ting tager tid.

 

Søren Kierkegaard siger det så vist.

”At turde er at miste fodfæste, ikke at turde er at miste livet. ”

 

Så vær nysgerrig og undersøgende omkring dine symptomer og ubalancer og lyt til det kloge budskab din krop har til dig.

 

Joan Meelby

Kinesiolog og Psykoterapeut

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: