Hvordan opstår sygdom?

Sygdom er en stagnation af energi i dine energi centre. Energi centrene – som vi har syv store af – kaldes også Chakra. Det er energi hjul der drejer rundt og trækker livsenergi ind i vores krop.

Chakra betyder hjul, og vi har 7 hjul beliggende i midten af vores krop. Chakra er energicentre som er omdrejningspunkter for alt levende i legemet.

 

Hvert chakra relaterer til bestemte livsområder, nervecentre, hormonkirtler, farver, følelser og elementer. Det enkelte chakra repræsenterer livsområder eller temaer som er knyttet til den menneskelige udvikling.

 

Alle chakra fungerer hele tiden, men ligesom meridian baner kan de have under/over energi. Et mindre aktivt chakra kan være tegn på problemer omkring tanker, følelser og handling.

 

Chakraerne har også forbindelse til energibaner (meridianer) der løber i hele kroppen og som igen har forbindelse til organer, muskler, blod og lymfe. Når vi er i balance sker alt dette helt automatisk og vi forbliver sunde og raske.

 

Kinesiologen kan ved hjælp af en simpel muskeltest finde ud af, hvor der er energi blokeringer i enten krop eller sind. Lad mig tage et eksempel for at vise hvordan livsenergien kan blive nedsat.

 

En klient – herefter kaldet K – kommer med flg. symptomer:

Hovedpine, ondt i maven og træthed. Det viser sig at K er ked af sit job, føler sig overbebyrdet og stresset, men der bliver ikke ansat mere personale og K har derfor ikke mulighed for at blive aflastet. K føler sig fanget i et dilemma mellem at forsøge at nå det hele – samtidig med at K gerne vil være mere sammen med sin familie og dyrke nogle af sine hobbyer.

 

Dette stressniveau, sammen med et tilsyneladende uløseligt problem skaber en negativ stemning i krop og sind. På grund af K’s negative og lidt opgivende stemning var energien begyndt at stagnere i nogle af chakraerne og meridianerne og K var begyndt at få symptomer.

 

Det vigtige er at K får indsigt i sin egen fastlåshed – og ved hjælp af en muskeltesten finder vi frem til den begrænsede overbevisning K havde.

 

”Jeg bliver nødt til at arbejde så meget, der er ingen andre til at gøre det”

 

Gennem samtalen går det op for K – at ansvaret ligger et helt andet sted og K bestemmer sig for at gå ind til sin chef og forelægge sit dilemma og sige: ”fremover vil jeg gøre et godt stykke arbejde – men kun indenfor min normale arbejdstid, mit liv er for værdifuldt til ikke at blive levet fuldt og helt”

 

K blev klar over at ansvaret for den store arbejdsmængde er firmaets – og ansvaret for at kunne tilbringe mere tid med familien og lave sine hobbyer er K’s egen.

 

Efter at have lavet stressfrigørelse og masseret punkter til at lukke op for energistrømmen begynder chakraerne igen at snurre lystigt, med ny energi til K.

 

K har været følt sig fastlåst og negativ, men er nu udadrettet og handlende.  Og hvem har nogensinde hørt nogen ligge på sit dødsleje og sige ”hvor var det ærgerligt at jeg ikke arbejdede mere” J

 

Hvis et menneske er negativt, utilfreds, bittert, vred eller irriteret det meste af tiden vil energien trække sig sammen og på et tidspunkt vil kroppen svare igen med symptomer og sygdom.

 

Ved at være positiv, nysgerrig, bruge humor, glæde sig over et smukt musikstykke, en blomst, en fugl der synger, havets brusen eller skovens stilhed – kan man holde sit energifelt åbent og chakraerne i gang.

 

Selvfølgelig kan det ikke undgås at vi ind imellem kan blive bekymrede eller mismodige. Men vigtigt er det hver dag at lægge mærke til de positive ting der er – for sin egen sundheds skyld.

 

Stop op engang imellem og find ud af om du lever det liv DU gerne vil, her er lidt spørgsmål til selvreflektion:

 

Arbejder jeg med det jeg brænder for?

Gør jeg det på en måde der er hensigtsmæssigt for mig?

Lever jeg sammen med det menneske jeg elsker, og udvikler vores forhold sig?

Har jeg nogle mennesker omkring mig, jeg kan udveksle tanker og følelser med?

Spiser jeg den kost som er god for mig?

Sørger jeg for min fysiske krop, ved at dyrke motion?

Får min sjæl næring gennem naturoplevelser og stilhed?

 

Hvis der er et eller flere steder hvor jeg ikke kan sige ja, må jeg arbejde på at komme derhen hvor mit mål er. Vi har alle forskellige mål i livet, men det vigtige er at vi hele tiden arbejder os derhen hvor vi gerne vil være.

 

Venlig hilsen

Joan Meelby

 

Kinesiolog og Psykoterapeut

www.kinesiologen.dk

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: