Jordelementet

Mave- og Miltmeridian

I den kinesiske 5-element lov hører denne tid til jord elementet som er tiden for sensommer.

I denne tid modnes afgrøderne og det er snart tid til at høste. Har du brug for at ting i dit liv skal modnes længere, eller er du snart klar til høste det du har sået?

Til hvert element hører også en duft og en lyd. I jordelementet er det vellugt og sang. Giver du dig tid til, at stoppe op og nyde duftene i naturen – nyde livet og mærke dig selv. Hvad betyder sang for dig, synger du ofte eller er du en af dem der aldrig synger? Hvordan har du det generelt med at udtrykke dig selv og blive begejstret for livet?

Hvis du har en ubalance i Milt- eller Mave meridianer kan det vise sig som problemer i immunforsvaret, fordøjelsesvanskeligheder, allergier, emotionelt stress, lyst til sødt, sår ved mund/læbe, en følelse af tomhed, manglende jordforbindelse, hovedpine, hold i nakken, bihuleproblemer og skulder problemer.

Hvad kan du gøre for at bringe balance i dette element:
Giv udtryk for dig selv, syng, dans, vær kreativ, nyd livet, stop op og mærk efter om du er på det rette sted i livet og lav groundingsøvelser for at bevare jordforbindelsen. Lav dybe vejrtrækninger og sørg for at fylde dig selv op med omsorg og konstruktive tanker.

Fysisk kan du sørge for:
Undgå alle søde sager, drik masser af vand, få mindst ½ times frisk luft hver dag, spis masser af frugt og grønt og omgiv dig med positive mennesker.

Joan Meelby

Supervisor, Psykoterapeut og Kinesiolog

www.kinesiologen.dk

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: