Træelementet

Forår i de 5-elementer
I den kinesiske 5-element lov hører træelementet til foråret. I gamle dage gjorde man forårs rent, tog alt ud og bankede, luftede og vaskede. Når man tænker på hvor meget vi udsætter vores krop og sind for, vil din krop takke dig for en indre forårsrengøring.

Til træelementet hører lever/galde meridianerne og har du har en ubalance i disse meridianer, kan det fysisk vise sig som hovedpine, smerte mellem skulderbladene, fordøjelsesproblemer, træthed/smerter efter at have spist røget eller fed mad. Øjenproblemer, ondt i højre side, "klump i halsen" og hudproblemer.

Hvis du vil skabe balance her kan du spise let, masser af grønt, fisk og undgå tunge måltider med for meget kød, fedt, mælk og hvidt mel. Undgå sukker og alkohol og sørg for motion og frisk luft.
Leveren kan godt lide bitterstoffer, så spis gerne mælkebøtteblade, drys evt. lidt i salatskålen, eller få rådgivning til at få et leverafgiftende og opbyggende homøopatisk middel.

Leveren bliver ikke kun belastet af det vi spiser og drikker men også af vores tanker og følelser. Oplever du en periode med vrede, irritation, stress og negative tanker er det nu, det er tid til at få talt om det der påvirker dig. Tid til at tilgive – både dig selv og andre. Eller måske du undertrykker din vrede og har brug for at sige fra og sætte grænser.

Held og lykke med forårsrengøringen.


Joan Meelby

Kinesiolog og Psykoterapeut

www.kinesiologen.dk

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: