Metalelementet

Lunge- og tyktarmsproblemer

Efteråret er tiden til at høste. Høste frugt, korn og andet der skal bruges i den lange vinterperiode. Hvad med dit liv – kan du høste frugten af det arbejde du har gjort i løbet af året? Eller er det noget du må give slip på for at nå dit mål. Det er nu tiden til at slippe det du ikke længere har brug for – og at være fri til at åbne sig for livet.


I den gamle kinesiske 5-element lov hører denne tid til metal elementet.

Dette element repræsenteres af lunge – og tyktarms meridianerne. Begge disse meridianer udskiller stoffer fra kroppen som du ikke mere har brug for.

Hvis du har en ubalance i disse meridianer kan det fysisk vise sig som f.eks. allergi, eksem, oppustethed, afføringsproblemer, hoste og hyppige forkølelser der typisk sætter sig i luftvejene.

Hvad kan du gøre for at bringe balance i dette element:
Sørg for at give slip på ting, vaner og mennesker som du ved ikke længere er gode for dig. Åbn dig for livet, luk øjnene et øjeblik, træk vejret dybt ind, og mærk efter hvad DU har behov for.

Fysisk kan du sørge for at din fordøjelse er i orden. Hvis du lider af forstoppelse kan det hjælpe at drikke masser af vand og spise lidt honning, rosiner, svesker og fibre.

Der findes flere homøopatiske midler som ville kunne hjælpe på de fysiske symptomer, men her vil det være hensigtsmæssigt at opsøge en kinesiolog, biopat eller homøopat for at finde frem til netop det, du har brug for.


Joan Meelby

Kinesiolog og Psykoterapeut

www.kinesiologen.dk

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: