Vandelementet

Nyre- og Blæreproblemer

Vinteren er den tid hvor du har brug for mindre aktivitet og mere tid til hvile og indre refleksion. Det er tid til at mærke efter hvad du har brug for og turde gå vejen.

I den gamle kinesiske 5-element lov hører denne tid til vand elementet. Vand repræsenterer følelser, det ubevidste og vores drømme.

Dette element repræsenteres af Nyre– og blære meridianerne.
Hvis du har en ubalance i disse meridianer kan det psykisk vise sig som træthed, manglende vitalitet og bekymring eller frygt. Omvendt vil du - hvis du har balance i dette element - opleve dig selv fyldt af vitalitet, mod og selvtillid.

Hvis du fysisk er i ubalance, kan det være du mærker problemer med træthed, urinvejene, fødderne, leddene, ørerne eller ryggen.

Hvad kan du gøre for at bringe balance i dette element:
Har du brug for at overvinde din frygt og tillade lidt usikkerhed for at komme videre med dit liv. Eller er der for meget frygt i dit liv – og har du brug for stabilitet og sikkerhed.
Få sat ord på hvad der sker indeni dig, på det du måske frygter, for usikkerheden og det måske manglende mod. Find ud af hvad du inderst inde gerne vil, brug gerne dine drømme til at hjælpe dig på vej. Kender du dit mål – og ved du hvor du er på vej hen?

Fysisk kan du sørge for at drikke masser af vand, få lidt ro hver dag, meditere og gå eller løbe en tur i frisk luft hver dag.

Joan Meelby

Kinesiolog og Psykoterapeut

www.kinesiologen.dk

Abonnér på Nyhedsbrev

Navn:
Email: